Przeszczep włosów

przeszczep-wlosow_wiem_o_zdrowiu

Forum -> czy możliwy jest przeszczep włosów na starej bliźnie

Tytuł:czy możliwy jest przeszczep włosów na starej bliźnie
Autor:Alicja
21.5.2010, 21:43
Cztery lata temu pomagałam mamie przy pieczeniu ciasta, używałam miksera podczas wyrabiania masy śmietanowej. Nieszczęście tak chciało że nachyliłam się trzymając jedną ręką mikser aby palcem spróbować wyrobu. Mikser był bezlitosny, włosy wkręciły się mi no i rozpoczął się mój dramat życiowy. Na odcinku o długości ok. 6cm i szerokości 3cm straciłam zupełnie włosy, pozostała olbrzymia blizna. Obecnie mam 18lat i odczuwam olbrzymi dyskomfort psychiczny ukrywam bliznę maskując ją włosami które pozostały. Mama mówi mi że jestem atrakcyjna a ja się tak wcale nie czuje. Zastanawiam się czy możliwy jest przeszczep włosów w miejscu w który mam bliznę, jest to lewa część głowy z tyłu ucha.

Tytuł:czy możliwy jest przeszczep włosów na starej bliźnie
Autor:Krzystyna
25.5.2010, 20:45
Droga Alu skoro mama tak mówi to ma rację, ale jeśli bardzo tego pragniesz ja uważam że jest to sposób. Moja koleżanka miała tego rodzaju zabieg i jak narazie jest zadowolona, tylko że dużo musiała zapłacić, ale mówi że nie żałuje !!!!Dobrych wyborów życzę

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

przeszczep-wlosow_ciekawostki

Ciekawostki

Lipoliza
Lipoliza jest to metoda nieinwazyjnego modelowania sylwetki. Za jej pomocą można pozbyć się niechcianych pokładów tłuszczu m.im. na udach, pośladkach, plecach i twarzy, a także zredukowanie rostępów. Ten magiczny zabieg jest możliwy dzięki pozyskiwanej z soi - fosfatydylocholinie - substancji o właściwościach redukujących tkankę tłuszczową. Miejscowa walka z nagromadzonym tłuszczem jest praktyką cieszącą się coraz większą popularnością na całym świecie. Coraz więcej osób decyduje się na usunięcie nadmiaru tłuszczu bądź też cellulitu za pomocą tej metody.

Czy wiesz, że...

Stylizacja włosów
Właściwa fryzura może skorygować kształt naszej twarzy. Ważne jest zatem aby dobierać ją zgodnie z ustalonymi zasadami. Dobrze dobrane uczesanie wyeksponuje atuty naszego oblicza i pomoże ukryć niedoskonałości. Fryzjer zawsze najpierw powinien dobrze nam się przyjrzeć i zastanowić, co do naszego kształtu twarzy pasuje. Powinien także odradzić jeśli upieramy się przy fryzurze, która do nas w ogóle nie pasuje i w efekcie zamiast dodać nam uroku, oszpeci nas. Włosy długie, kręcone, proste - dla każdego rodzaju włosów na pewno dobrana zostanie odpowiednia fryzura.

Polecamy

Laseroterapia
Działanie lasera polega na rozszerzaniu komórek naczyń krwionośnych, dzięki czemu może wnikać do nich tlen. Pobudzając układ limfatyczny, laser „ściąga” zapalenia i obrzęki z chorych obszarów. Laseroterapia jest wykorzystywana w różnych dziedzinach medycyny: fizjoterapii, okulistyce, dentystyce (laserowe wybielanie zębów), dermatologii i chirurgii estetycznej. Toteż, istnieje wiele różnych rodzajów laserów – jedne stosuje się do usuwania blizn, przebarwień, zbędnego owłosienia, wybiela zęby, inne pomagają pacjentom dojść do zdrowia po ciężkich kontuzjach.

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu.