| Tytuł: | przeszczep włosów |
| Autor: | marek 4.3.2011, 09:32 |
| Bardzo proszę o informacje dotyczące przeszczepu włosów u mężczyzn. Słyszałem, że efekt po takim zabiegu jest delikatnie mówiąc marny, a po wszytskim na głowa jest cała w bliznach. Będę bardzo wdzięczny za każde informacje na ten temat zarówno te profesjonalne jak i te wynikające z własnych doświadczeń. | |
| Autor: | marcin 4.3.2011, 11:58 |
| Efekt początkowy jest dość dobry, jednak takie leczenie polecałbym dla przypadków po urazach, a nie jako sposób na zachowanie bujnej czupryny. | |
| Autor: | adam 7.3.2011, 09:24 |
| ja miałem taki zabieg w sumie efekt jak na razie utrzymuje się dobrze, jednak po zabiegu musiałem brać leki przeciwbólowe jak dla mnie najlepsza była pyralgina więc ją mogę w pełni polecić | |
| Autor: | janek 7.3.2011, 13:43 |
| no tak efekt jest fajny ciekawe jak będzie później bo teraz poczytałem i tego się boję... | |
| Autor: | kamila 8.3.2011, 08:54 |
| Poprzez bliznę, którą mam na głowie mam bardzo baaardzo przerzedzone włosy po prawej stronie i jest to bardzo stresujace, gdyz trudno te wlosy jako tako ulozyc. jak myslicie czy warto robic przeszczep wlosow?? | |
| Autor: | laura 8.3.2011, 11:59 |
| ponoć efekt jest zadowalający może warto wybrać się do specjalisty żeby wszystko dokładnie wytłumaczył | |

Lipoliza
Lipoliza jest to metoda nieinwazyjnego modelowania sylwetki. Za jej pomocą można pozbyć się niechcianych pokładów tłuszczu m.im. na udach, pośladkach, plecach i twarzy, a także zredukowanie rostępów. Ten magiczny zabieg jest możliwy dzięki pozyskiwanej z soi - fosfatydylocholinie - substancji o właściwościach redukujących tkankę tłuszczową. Miejscowa walka z nagromadzonym tłuszczem jest praktyką cieszącą się coraz większą popularnością na całym świecie. Coraz więcej osób decyduje się na usunięcie nadmiaru tłuszczu bądź też cellulitu za pomocą tej metody.
Stylizacja włosów
Właściwa fryzura może skorygować kształt naszej twarzy. Ważne jest zatem aby dobierać ją zgodnie z ustalonymi zasadami. Dobrze dobrane uczesanie wyeksponuje atuty naszego oblicza i pomoże ukryć niedoskonałości. Fryzjer zawsze najpierw powinien dobrze nam się przyjrzeć i zastanowić, co do naszego kształtu twarzy pasuje. Powinien także odradzić jeśli upieramy się przy fryzurze, która do nas w ogóle nie pasuje i w efekcie zamiast dodać nam uroku, oszpeci nas. Włosy długie, kręcone, proste - dla każdego rodzaju włosów na pewno dobrana zostanie odpowiednia fryzura.
Laseroterapia
Działanie lasera polega na rozszerzaniu komórek naczyń krwionośnych, dzięki czemu może wnikać do nich tlen. Pobudzając układ limfatyczny, laser „ściąga” zapalenia i obrzęki z chorych obszarów. Laseroterapia jest wykorzystywana w różnych dziedzinach medycyny: fizjoterapii, okulistyce, dentystyce (laserowe wybielanie zębów), dermatologii i chirurgii estetycznej. Toteż, istnieje wiele różnych rodzajów laserów – jedne stosuje się do usuwania blizn, przebarwień, zbędnego owłosienia, wybiela zęby, inne pomagają pacjentom dojść do zdrowia po ciężkich kontuzjach.